Polychromos - 111 Ani


Polychromos - 111 Ani in culori

   
Creioanele colorate profesionale Polychromos sarbatoresc 111 ani. Va propunem o calatorie inapoi in timp: la fiecare 4 saptamani va prezentam trei noi culori din editia limitata si, in acelasi timp, va oferim o perspectiva extraordinara asupra companiei Faber-Castell si a istoriei familiei.

 
Constructia unui nou complex modern de productie in forma de "U" a venit in urma cererii crescande pentru produsele A.W. Faber. Stiai ca aceste cladiri si zona de productie Faber-Castell pot fi vizitate? Parte a experientei Faber-Castell.
In trecut, artistii puteau fi intoxicati de ingrediente ale culorilor pe care le foloseau pentru pictura. Pigmentul toxic de cupru-arsenic a fost inlocuit de multa vreme. Nuanta dorita de verde intens este produsa in mod predominant din pigmenti ftalocianinici netoxici, cu o rezistenta foarte buna la lumina.

El Greco, Rembrandt, van Rijn si Van Gogh au creat capodopere cu el: Burnt umber, un pigment natural format din oxizi de fier si mangan maroniu. Slefuit si sinterizat genereaza o nuanta de culoare maro intens.

Numele pigmentului rosu cu trenta maronie a fost mentionat pentru prima data cu aproximativ 300 de ani in urma. Stiai ca Red English este un pigment sintetic de oxid de fier, produs printr-un proces de sinterizare de 700° pana la 800 °?

In 1908, contele Alexander von Faber-Castell lanseaza noile creioane colorate "Polychromos". Cel mai tanar fiu al sau, Roland, in varsta de trei ani, va prelua ulterior compania. Cand Alexandru a calatorit in Statele Unite in 1909, New-Yorker Staatszeitung i-a acordat creionului Polychromos titlul de "Creionul rege".


Albastrul deschis
Este clar ca cerul intr-o dimineata de iarna rece si insorita. In vremurile medievale, acest albastru fragil si putin rece a fost creat prin amestecarea de indigo, alb si apa. Nu-i asa ca este frumos?


Gri
Stiati ca ochiul uman poate percepe aproape 60 de nuante de gri de la negru la alb. Wikipedia trece in revista simbolistica griului in diverse domenii, in general fiind considerat posomorat, mediocru, trist - in arta este departe de a fi adevarat.


 Rosu saturn
In Roma antica, rosul era creat prin calcinarea albului. Colorarea plumbului in rosu a fost descoperita intr-un incendiu in vechiul port Piraeus din Atena, unde butoaiele au fost arse la peste 480 de grade in incendiu si astfel pudra alba a capatat culoare rosie.

 
  
Polychromos: un creion colorat laudat de artisti renumiti si minti creative de la Karl Lagerfeld la Ferdinand Porsche, bucurandu-se de o popularitate de neegalat alaturi de oricine iubeste sa creeze prin culoare. Si creionul este pe piata de 111 ani!

Pentru a marca aceasta aniversare, s-a creat o editie limitata. Faber-Castell ne propune sa ne intoarcem in 1908 cand "s-a nascut" Polychromos. Alexander Graf von Faber-Castell a fost cel care a venit cu ideea acestui nou produs. Principala provocare in fabricarea acestor creioane a fost aceea de a garanta rezistenta la lumina a pigmentilor. A fost nevoie de o multime de incercari si experimente pentru a obtine un rezultat satisfacator. In cele din urma, un creion rotund, lustruit, invelit in lemn de cedru, a fost produs in 60 de culori, de la alb opac la albastrul muntelui, rosu planetar sau maro Van Dyck,  ajungand in sfarsit la negru.
Pentru ambalajul creioanelor Polychromos a fost ales un design cu un rasarit de soare spectaculos - simbolul unui nou inceput! Creioanele nu au dezamagit. Asemenea creionului verde "Castell" lansat cu doar cativa ani inainte, modelul a devenit un adevarat clasic si este considerat printre produsele de top pana in prezent.

Pentru editia aniversara s-a ales o versiune metalica in 4 variante si dimensiuni diferite si maxim 36 de culori. Va intrebati daca s-a adaugat pur si simplu varianta moderna a creioanelor? Desigur ca nu! S-a folosit vechiul design si timbru chiar si pe produse.